مزیت های ارزش آفرینی در مجموعه های هولدینگ یا چند شعبه ای
مزیت های مالی:
تامین مالی برای کسب و کار جدید توسط شرکت های مادر معمولا آسان تر و با نرخ بهره پایین تری انجام می شود. این مزیت موجب پیشی گرفتن واحد های تابع شرکت مادر از رقبای مشابه خود در بازار می گردد.معمولا سازمان های تامین کننده سرمایه مالی نیز ریسک پذیری شرکت های مادر و هولدینگ را کمتر از شرکت های مستقل براورد می کنند و بنابراین تامین مالی با سهولت بیشتری انجام می گردد.
توسعه استراتژی:
مدیران شرکت مادر معمولا از توانایی تحلیلی استراتژیک قوی برخوردارند و می توانند راهبردگذاری مناسبی را برای شرکت های زیرمجموعه فراهم سازند. آنها می توانند اهداف کلان سطح بالا را تدوین نموده و برای شرکت های زیرمجموعه تقسیم و استراتژی آبشاری (Cascade) ایجاد کنند. ضمن اینکه طبیعتا مدیران شرکت مادر در جهت دستیابی به اهداف شرکت های زیرمجموعه از آنها در مقابل ریسک پذیری بازار محافظت خواهند کرد.
منابع و فعالیت های شرکت مادر:
شرکت های زیر مجموعه شرکت مادر می توانند از امکانات و سرمایه فیزیکی و مالی شرکت مادر با سهولت بسیار زیاد برخوردار گردند. این امکانات می تواند سرمایه های نامشهود مانند نام تجاری قوی شرکت مادر یا تکنولوژی مورد استفاده، دانش سازمانی موجود را شامل شود. شرکت های زیرمجموعه شرکت مادر معمولا در بازار نیروی کار نیز اثربخش تر عمل می کنند و توانایی آنها در استخدام نیروهای کیفی بسیار گسترده تر است.
مشارکت در فعالیت ها:
مدیران شرکت مادر با سهولت بسیار زیادی می توانند مکانیزم های کنترلی و مالی را برای واحدهای کسب و کار زیرمجموعه ایجاد نمایند که هم افزایی افقی بسیار ارزشمندی را در سازمان ایجاد خواهد کرد ضمن آنکه آنها می توانند با نفوذ و اعمال مدیریت در انجام فعالیت ها، ارزش آفرینی مناسبی را برای شرکت های زیر مجموعه فراهم سازند.
هم افزایی استراتژیک:
هم افزایی و ایجاد ارزش در شرکت های عضو یک مجموعه لزوما محدود به اثرگذاری شرکت مادر بر آنها نیست بلکه استفاده از قابلیت های و توانایی های یکدیگر و انجام تعامل اقتصادی با هم، شامل انحصار در خرید محصولات و خدمات، اشتراک دانش سازمانی، ایفای نقش به عنوان کانال فروش یکدیگر و غیره مواردی است که موجب هم افزایی استراتژیک شرکت های زیرمجموعه با همدیگر خواهد شد.
در شرکت هولدینگ نکته بسار مهم این است که تاثیرات محیطی چه مقدار بر روی استراتژی آن سازمان مئثر خواهد بود . پس در ابتدا باید تاثیر عدم قطعیتهای محیطی بر استراتژیهای آن سازمان مورد بررسی قرار بگیرد . در شرکت های چند کسب و کاری یا هولدینگ ها شیوه انتخاب و دست یابی به اهداف بسیار با اهمیت است زیرا این شرکت ها باید به خوبی بدانند که چه ارزش آفرینی در بازار و جامعه هدفشان ایجاد کرده اند .
در دانش مدیریت استراتژیک چهار هم افزایی اصلی برای ایجاد این شرکت ها متصور شده است که هر شرکت ترکیبی از این چهار هم افزایی در پیش برد اهداف خود استفاده کرده است .
چهار هم افزایی مهم در هلدینگ و شرکتهای چند کسب و کاره
1-هم افزایی مالی
هم افزایی مالی زمانی رخ میدهد که شرکت مادر قصد سرمایه گذاری یا رشد نقدینگی و حتی فرصت های رشد را در شرکت های تابع خود دارد .
2-هم افزایی عملیاتی
در هم افزایی عملیاتی شرکت مادر به شرکت های تابع خود کمک میکند تا با فراهم آوری ورودی ها یا مواد اولیه و یا محصول یا خدمات و در مواردی هم جذب مشتری و حضور در بازار های مختلف فرایند هایی از قبیل خرید و فروش و حتی تولید ومانند آن را به صورت اختیاری انجام دهند و شرکت مادر در این مسیر عملیاتی به توابع خود بسیار کمک میکند تا موجب هم افزایی جمعی شود .
3-هم افزایی مدیریتی
در هم افزایی مدیریتی موارد بسیار مهمی قابل بررسی است مانند انتقال دانش بین سازمانی و ایجاد زیر ساخت های مشترک برای کاهش هزینه ها و همچنین برندینگ گسترده و هماهنگی بین توابع بین تمامی اعضا بسیار حائز اهمیت است .
4-هم افزایی بازار یابی و فروش
یکی از دلایل ایجاد شرکت های چند کسب و کاری و یا چند شعبه ای کاهش هزینه ها و رشد نقدینگی و سود آوری است . این شرکت ها با ایجاد زیر ساختهای مشترک میکوشند با تجمیع قابلیت هایشان در حوزه محصول و بازار های مختلف جایگاه رهبری در بازار یا صنعت را در اختیار بگیرند و از مزایای تنظیم قواعد بازار و محصول و حتی قیمت گذاری بهره مند شوند .
البته نباید فراموش کرد که هر عدم قطعیتی در بازار باعث بوجود آمدن یک ریسک برای کل سازمان خواهد شد و همه سازمان را متاثر خواهد کرد مگر اینکه سازمان به صورت غیر پیوسته کار کند .
ریسک پذیری شرکت های چند شعبه ای یا هولدینگ ها
یکی از عوامل مهم در ایجاد مزیت و کاهش ریسک در این شرکت ها امکان تزریق نقدینگی از شعبه هایی است که مراحل رشد و بلوغ خود را سپری کرده و اکنون در بازار های کم رشد سهم مناسبی را به دست آورده اند ، ماهیت وجود این شعبه ها در آن است که بتوانند نقدینگی آزاد را برای رشد شعبه های نو پا و جدید فراهم کنند تا آنها نیز بتواندد سهم مناسبی از بازار را برای خود ایجاد کرده و به شعبه بعد انتقال دهند . این عامل باعث میشود که شرکت های چند شعبه ای به طور مداوم در حال رشد و افزایش باشند که البته بدون داشتن استراتژی رشد میتواند باعث نابودی سازمان هم بشود .
درباره مدیریت
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید